Service met een groen randje

Inhoud

Een grotere vervuiler dan je denkt

Je staat er niet altijd bij stil… Even een appje versturen met je mobiel of een nieuwe jeans bestellen bij een webshop; het kost allemaal energie! En vervelend genoeg, komt die energie niet altijd uit schone bronnen. Bijna 4% van alle broeikasgassen komen voort uit onze dagelijkse internetbehoeftes. Dat is ongeveer net zoveel als de impact van de luchtvaartindustrie – vóór Corona dan…

Dat zou voor stryv betekenen dat wij met onze dienstverlening een behoorlijke bijdrage zouden leveren in klimaatverandering. Dát zagen wij niet zitten! Het mag en kan niet zo zijn, dat wanneer wij andere ondernemers proberen te helpen met hun ideeën, wij het klimaatprobleem groter zouden maken.

Duurzaamheid is daarom een belangrijk begrip in onze bedrijfsvoering geworden. Natuurlijk lossen wij opwarming van de aarde niet in ons eentje op, maar een beter milieu begint bij jezelf toch?

Bijna volledig duurzaam

Bij stryv gebruiken we natuurlijk rappe pc’s en zijn we niet vies van tablets en mobieltjes. De energie die we daarvoor gebruiken is 100% Nederlandse groene stroom.

Onze grootste energie-slurper is natuurlijk de data-hosting. Hoewel er om 4:26 ’s nachts misschien niemand op de sites van onze klanten komt, wilt onze klant uiteraard wel bereikbaar zijn. De servers draaien daarom 24/7.

Omdat het uitschakelen van aparatuur dus geen oplossing was, zijn we verder gaan zoeken. Een andere optie om het energieverbruik te verminderen, was investeren in energiezuinige apparatuur. Investeren doet natuurlijk iets met onze (toch heel interessante) prijzen. Daarnaast vraagt een ingewikkelde webshop nog wel wat rekenkracht van een server, iets wat juist die zuinige alternatieven niet bieden. Weer een aanpassing waarmee we onze klanten niet zouden helpen.

Volledig co2-neutraal

Omdat een deel van ons energieverbruik (nog) niet vervangen is met een hernieuwbare bron, hebben we de keuze gemaakt om onze co2 impact te compenseren om zo tot een neutrale situatie te komen.

stryv doet daarom investeren in de Eden Reforestation Projects. Jaarlijks worden er namens ons 494 bomen planten in Madagascar – ongeveer 1 hectare aan bos, ter compensatie van meer dan 13.000 kg CO2. En dat is best belangrijk! Slechts 10% van de oorspronkelijke bebossing van Madagascar bestaat nog, terwijl 75% van de diersoorten op het eiland nergens anders in wereld te vinden zijn.

De kleine dingen

Tot slot, proberen we natuurlijk ook bewuster met onze bedrijfsvoering om te gaan in het dagelijkse doen en laten. Zo werken we praktisch paperless; facturen gaan via de e-mail en dat kleine visitekaartje is van gerecycled kaftpapier. Grote afstand tot de klant? Misschien kunnen we een keer de auto laten staan en even videobellen.

Misschien kleine dingetjes, maar toch ook best belangrijk.